Prediktivní regulátor s měřenou nebo predikovanou poruchou - Hybeš, David (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se věnuje problematice návrhu a laboratorní aplikace prediktivního regulátoru s měřenou nebo predikovanou poruchou. Byl vytvořen prediktivní regulátor ve vývojovém prostředí MATLAB. Regulátor byl otestován na řadě experimentů v simulačním prostředí a na reálné soustavě GUNT RT 050. Nakonec byl porovnán s regulačními pochody PID regulátoru.
Predictive controller with measured or predicted disturbance
Keywords: prediktivní regulátor; prediktivní řízení; informace o poruše; MATLAB; soustava GUNT RT 050; PID regulátor; predictive controller; predictive control; information about disturbance; MATLAB; system GUNT RT 050; PID controller