Zkušenosti vybraného zdravotnického personálu se sexuálním obtěžováním - Vahalová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem sexuálního obtěžování zdravotnického personálu. Teoretická část zahrnuje charakteristiku a vývoj povolání sester, také obsahuje teorii sexuálního obtěžování a jeho základní rozdělení. Praktická část je zaměřená na zkušenosti vybraného zdravotnického personálu se sexuálním obtěžováním na oddělení v nemocnici a jejich reakci na obtěžování. V závěru práce se dozvíme, zda se sexuální obtěžování na odděleních vyskytuje, v jaké formě, kdo je nejčastěji aktérem a další.
The experiences of selected medical staff with sexual harassment
Keywords: emancipace; sestry; sexuální obtěžování; reakce; zkušenosti; emancipation; nurses; sexual harassment; reaction; experiences