Finanční zdraví podniku působícího v kartonážnictví - Pejřimovský, Jan (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku PEKO KARTON s.r.o., který se zaměřuje na výrobu kartonových obalů. V teoretické části je nejprve finanční analýza definována a dále jsou zde charakterizovány její konkrétní nástroje. V praktické části je daný podnik detailněji představen a následně je na základě dat z jeho účetních výkazů provedeno samotné zpracování finanční analýzy. Výsledky analýzy jsou dále komparovány s výsledky dalších podniků působících ve stejném výrobním odvětví. Na základě zjištěných poznatků jsou v poslední části této práce vyvozeny závěry týkající se finančního zdraví tohoto podniku a je zde také vytvořen seznam návrhů a doporučení pro zlepšení jeho finanční stability.
The Financial Health of a Company Operating in the Cardboard Packaging Industry
Keywords: finanční analýza; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; absolutní ukazatele; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; horizontální analýza; vertikální analýza; rentabilita; zadluženost; aktivita; likvidita; financial analysis; balance sheet; profit and loss statement; absolute indicators; differential indicators; ratio indicators; horizontal analysis; vertical analysis; profitability; indebtedness; activity; liquidity