Zkoumání a porovnání podmínek odborné způsobilosti k získání řidičského oprávnění - Malá, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem podmínek k získání řidičského oprávnění na našem území od roku 1950. Zabývá se popisem právních předpisů v daném období, které se zabývají oblastí autoškolství. Dále je zde popsán systém zkoušení žadatelů o řidičské oprávnění ve vybraných evropských státech. V závěru práce je pak nastíněna možná reforma autoškolství, která je pro příští roky nezbytná.
Research and comparision conditions of professional skills to drive motor vehicles.
Keywords: autoškola; evropské systémy zkoušek žadatelů; odborná způsobilost k řízení motorových vozidel; reforma; řidičské oprávnění; řidičský průkaz; driving school; the European systems testing applicants; professonal skills to drive motor vehicles; reform; driving license