Politika zaměstnanosti - zaměstnávání cizinců v České republice - Tomášková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce je věnována politice zaměstnanosti a zaměstnávání cizinců v ČR. Popisuje vývoj a současný stav politiky zaměstnanosti a migrační politiky ČR a porovnává tyto politiky s politikami Evropské unie. Dále provádí analýzu ekonomických aktivit cizinců na trhu práce České republiky.
Employment policy - employing foreigners in the Czech Republic
Keywords: Migrace; cizinci; politika zaměstnanosti; Nezaměstnanost; zaměstnání; Trh práce; Česká Republika