Železniční dvojkolí - Hybrant, Vlastimil (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá železničním dvojkolím a je rozdělena do pěti částí. První uvádí základní pojmy a rozměry. Druhá je přehledem konstrukčních uspořádání. Třetí popisuje měřidla a přístroje používaná ke kontrole.Čtvrtá ukazuje vady vznikající na dvojkolí. Pátá závěrečná část obsahuje rozbor sil a momentů působících na dvojkolí železničních vozů.
Railway wheel set
Keywords: dvojkolí; konstrukce; železniční vozidla