Hospodaření obecního úřadu Zbraslavice - Jeníčková, Ladislava (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce se zaměřuje na nějnižší článek samosprávy - obec. Cíl práce spočívá v zachycení hospodaření obce v průběhu roku 1994 prostřednictvím rozpočtové skladby v porovnání se skutečným stavem finančních prostředků. Vycházela z konkrétních údajů, které autorka získala při své praxi na Obecním úřadě Zbraslavice.
Keywords: hospodaření; obce; úřady; samospráva; Zbraslavice; Podnikání; rozpočty; financování; Daně; poplatky