Role Národní sítě Zdravých měst v procesu implementace místní Agendy 21 v České republice - Štěpánková, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce je věnovaná problematice místní Agendy 21 a především roli Národní sítě Zdravých měst v procesu její implementace v České republice. Popisuje pojmy udržitelný rozvoj a místní Agenda 21. Následně je provedena charakteristika poslání a činnosti organizace Národní síť Zdravých měst České republiky. Práce je zaměřena zejména na zhodnocení podpory místní Agendy 21 ze strany samotné organizace a jejích členů.
Healthy cities of the Czech Republic network and its role in the process of local Agenda 21
Keywords: Udržitelný rozvoj; Místní Agenda 21; Národní síť Zdravých měst České republiky; Sustainable Development; Local Agenda 21; Healthy cities of the Czech Republic