Jan Heller - český teolog a religionista - Ryšavý, Jakub (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce podává základní informace o životě Jana Hellera a seznamuje s vybranými religionistickými a teologickými aspekty v jeho díle, jakými jsou například responzivní hypotéza, teorie etického zlomu nebo struktura etické koncepce Kenaanu. Dále pojednává o vztahu religionistiky a teologie, o hodnocení mimokřesťanských náboženství a o metodologických přístupech.
Jan Heller - Czech theologian and study of religions scholar
Keywords: religious studies; theology; Heller, Jan; cristianism; RELIGIONISTIKA; teologie; Heller, Jan; KŘESŤANSTVÍ