Nezaměstnanost regionu - Němečková, Hana (Univerzita Pardubice, 2010)
Předmětem bakalářské práce "Nezaměstnanost regionu" je rozbor, porovnání a zhodnocení vývoje nezaměstnanosti v okrese Trutnov v letech 2008-2009, které byly ovlivněny ekonomickou krizí. První část je věnována teoretickému i praktickému pohledu na základní pojmy nezaměstnanosti s uvedením stručné charakteristiky trhu práce ČR a státní politiky zaměstnanosti. Další část je věnována okresu Trutnov, jeho základní charakteristice, analýze zaměstnanosti a nezaměstnanosti. Na konci práce je provedeno shrnutí problematiky a uvedeny návrhy, které by mohly napomoci ke snížení nezaměstnanosti ve vybraném okrese.
Region unemployment
Keywords: Trutnov; zaměstnanost; nezaměstnanost; míra nezaměstnanosti; trh práce; aktivní politika nezaměstnanosti; employment; unemployment; unemployment rate; labour market; active policy of employment