Zadluženost domácností v České republice - Novotná, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou zadluženosti domácností v České republice v letech 2001 až 2010. Analyzuje vývoj úvěrů poskytovaných jak bankovními institucemi, tak i institucemi nebankovními a zároveň se snaží o predikci jejich budoucího vývoje. Práce se dále věnuje možným příčinám a důsledkům stále rostoucí zadluženosti domácností. V závěru porovnává zadluženost českých domácností s ostatními státy, především se státy Visegrádské čtyřky.
Indebtedness of households in the Czech Republic
Keywords: zadluženost; domácnosti; spotřební úvěr; hypoteční úvěr; nebankovní úvěr; insolvenční zákon; exekuce; indebtedness; households; consumer credit; mortgage loan; non-bank credit; insolvency law; execution