Modelování indexu kvality ovzduší strojovým učením - Konvalina, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá klasifikací dat Indexu kvality ovzduší. V první části je vysvětlena problematika týkající se znečištění ovzduší, jeho měření a získávání dat. Další část práce se zabývá problematikou použitých klasifikátorů, jejich tvorbou a nastavením. Využité klasifikátory v této práci pracují pomocí metod strojového učení s metodou učení s i bez učitele. V závěru práce jsou zanalyzovány a porovnány výsledky klasifikátorů.
Air quality index modelling by machine learning
Keywords: strojové učení; index kvality ovzduší; učení s učitelem; učení bez učitele; podpůrné vektorové stroje; machinery learning; air quality index; semi supervised learning; supervised learning; support vector machine