Nehodovost v železniční dopravě v souvislosti se zelení - Viktorin, Karel (Univerzita Pardubice, 2022)
V práci je provedena analýza mimořádných událostí v železniční dopravě na síti Správy železnic, s.o. způsobených zelení včetně statistického vyhodnocení výskytu mimořádných událostí. Práce je doplněna o doporučení a opatření, která by mohla vést k eliminaci počtu mimořádných událostí v souvislosti se zelení.
Railway Accident Caused by Green Vegetation
Keywords: ochranné pásmo dráhy; průjezdný profil tratě; mimořádná událost; zeleň; railway protection zone; traffic capacity profile; extraordinary event; green vegetation