Pojistné rezervy v komerčních pojišťovnách - Levínská, Andrea (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zabývá pojistně technickými rezervami v komerčních pojišťovnách. Cílem práce je rozbor tvorby pojistných rezerv. V první kapitole jsou popsána rizika specifická pro pojišťovací činnost. Následuje kapitola zabývající se směrnicí Solvency II a popisem jejích tří pilířů. Třetí kapitola je zaměřena na neživotní pojištění a jeho druhy. Čtvrtá kapitola se zabývá technickými rezervami - jejich významem a členěním. Poslední dvě kapitoly obsahují výpočty pomocí zvolených metod a jejich aplikaci na zvolená data.
Insurance reserves in insurance companies
Keywords: technické rezervy; neživotní pojištění; metoda Chain Ladder; separační metoda; metoda Cape Cod; metoda Bornheutter-Ferguson; technical reserves; non-life insurance; Chain Ladder; separation method; Cape Cod method; Bornheutter-Ferguson method