Hodnocení technického stavu vozového parku aplikací tribotechnické diagnostiky - Dvořák, Radim (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá hodnocením technického stavu vybraných vozidel prostřednictvím analýzy použitých olejových náplní. Cílem práce bylo zhodnotit aktuální stav opotřebení odebraných olejových náplní a následně i stav motoru, který je tímto olejem omýván. Na základě výsledků analýz jsou provozovatelům dopravních prostředků udělena doporučení.
Evalution of technical conditions of vehicles by application of tribotechnical diagnostics
Keywords: motorový olej; vozový park; hodnocení technického stavu; opotřebení; tribotechnická diagnostika; motor oil; vehicle fleet; evalution of technical conditions; detrition; tribotechnical diagnostics