Analýza hospodářských trestných činů ČR - Čvanda, Radek (Univerzita Pardubice, 2010)
Obsah této bakalářské práce se zaměřuje na analýzu hospodářských trestných činů v České republice. První část bakalářské práce vychází z poznatků získaných z odborné literatury týkající se trestního práva, hospodářských trestných činů a hospodářské kriminality. Druhá část je zaměřena na analýzu hospodářských trestných činů z pohledu počtu zjištěných činů, jejich objasněnosti a výše způsobené škody. Tyto údaje jsou srovnávány také s hospodářskou a celkovou kriminalitou.
The analysis of economic crime in the Czech Republic
Keywords: trestné činy; Regresní analýza; hospodářská kriminalita; trestní právo; crimes; Regression analysis; economic crime; criminal law