Nátěry s vysokým obsahem kovového zinku - Kureš, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřena na problematiku využití kovového zinku v povrchové ochraně kovů. Shrnuje základní poznatky v oblasti koroze kovů a možnosti jejich ochrany proti korozi. Dále popisuje způsoby vytváření ochranných kovových povlaků s důrazem na zinkové povlaky a nátěrové hmoty s obsahem zinkových částic.
Coatings with high content of metal zinc
Keywords: antikorozní; pasivace; zinkové povlaky; zinkem plněné nátěrové hmoty; anticorrosive; passivation; zinc coating; zinc rich primers