Historie, současnost a vize denních kolektivních zařízení pro ranou výchovu v České republice - Ducháčková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Tématem bakalářské práce je historie, současnost a vize denních kolektivních zařízení pro ranou výchovu v České republice. Práce je teoreticko-praktická. Do teoretické části je zahrnut historický vývoj zařízení, jak v zahraničí, tak v České republice, dále je zde popsán současný stav, vize těchto zařízení a v neposlední řadě komparace s francouzským systémem. V praktické části je pomocí dotazníkového šetření zjišťována situace vybraných denních kolektivních zařízení pro ranou výchovu (jeslí) z pohledu rodičů, příčiny umisťování dětí do takovýchto zařízení, délka pobytu a další.
History, present and vision of daily collective institutions for early education in the Czech Republic
Keywords: jesle; denní kolektivní zařízení; raná výchova; děti; daily nursery; daily collective institutions; early education; children