Migrační politika ve vybraných zemích EU - Löwy, Radek (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato závěrečná práce se zaobírá problematikou migrační politiky v rámci tří evropských zemí a Evropské unie samotné. Koncept migrační politiky bude nejprve přiblížen z hlediska jednotlivých zemí, a následně dojde ke srovnání těchto politik se snahou Evropské unie o nalezení konsensu.
Migration policy in selected EU countries
Keywords: migrační politika; migrace; Evropská unie; azyl; strategie; migration policy; migration; European Union; asylum; strategy