Analýza subjektivního vnímání pachových látek - Příhodová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2006)
Vyšetření čichu standardními testy a nově navrženým testem pachů vybraných chemikálií. Zpracování vzniklého souboru statistickou analýzou vícerozměrných dat. Určení struktury a vzájemných vazeb mezi znaky a subjekty analýzou hlavních komponent a analýzou shluků, validace nového testu vyšetření čichu. Pomocí logistické regrese bylo odhaleno, které charakteristiky, znaky významně ovlivňují čich a které jsou pro sledování či testování čichu zcela nevýznamné.
Analysis of subjective feeling odour materials
Keywords: čich; statistická analýza