Hospodářská kriminalita při insolvenci podniku - Försterová, Jana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnována problematice insolvenčního řízení. Poukazuje na rozdíly nové a staré legislativy týkající se insolvence. Blíže charakterizuje trestné činy při insolvenci, zmiňuje nejznámější kauzy. Sleduje vývoj trestných činů při insolvenci od roku 2000 do roku 2007. Dále popisuje způsoby prevence ČR a organizace, jejichž členové si navzájem vypomáhají v boji proti kriminalitě.
Business delinquency during the company insolvency
Keywords: failure; insolvency proceedings; crimes; jurally causes; Criminality; prevention; úpadek; insolvenční řízení; trestné činy; kauzy; Kriminalita; prevence