Analýza technologického postupu přepravy vybrané nebezpečné věci silniční dopravou - Kraus, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na přepravu nebezpečných věcí, konkrétně kyanidu sodného, s důrazem na praktické aspekty této činnosti v podmínkách společnosti zabývající se kontejnerovou dopravou. Cílem práce je analyzovat požadavky vyplývající z dohody ADR, identifikovat klíčová rizika spojená s přepravou kyanidu sodného a navrhnout konkrétní postupy, které umožní bezpečnou realizaci této přepravy v rámci běžného provozu firmy. Práce vychází z případové studie přepravy po trase Kolín - Praha a zohledňuje aktuální stav vozového parku, lidských zdrojů i absence bezpečnostního poradce ve firmě.
Analysis of the technological procedure for transporting a selected dangerous good by road
Keywords: nebezpečné zboží; dohoda ADR; bezpečnostní poradce; kyanid sodný; třídy nebezpečnosti; silniční přeprava; dangerous goods; ADR agreement; safety advisor; sodium cyanide; hazard classes; road transport