Vliv vybraných organických kyselin a aw na rod Arcobacter - Malíková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá antimikrobiálními účinky kyseliny octové na růst rodu Arcobacter v laboratorním médiu a v reálném vzorku. Dále se zabývá sledováním růstu Arcobacter butzleri ve vybraných antimikrobiálních látkách při různé aw.
The influence of selected selection organic acids and aw on Arcobacter
Keywords: Aktivita vody; antimikrobiální látky; masný průmysl; Arcobacter spp.; minimální inhibiční koncentrace