Sledování obsahu stopových toxických prvků v půdách - Šustrová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce je zaměřena na sledování těžkých kovů v půdě. Pro stanovení byla použita metoda optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem. Koncentrace vybraných těžkých kovů byly stanovovány ve 2M HNO3.
Monitoring of trace toxic elements in the agricultural soil
Keywords: těžké kovy; analýza půdy; optická emisní spektrometrie