Daltonismus - Sopóciová, Klára (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce s názvem Daltonismus zahrnuje základní poznatky o poruše barevného vidění, příčinách vzniku, metodách diagnostiky a možnostech korekce poruchy barevného vidění. V kapitolách jsou popsány typy barvosleposti, jejich symptomy, jejich identifikace a následná léčba pomocí korekce barevných filtrů. Dále je zmíněná historie a prevalence poruchy barevného vidění.
Daltonism
Keywords: barvoslepost; gonozomálně recesivní onemocnění; Ishiharův test; genetické testy; korekce barevnými filtry; aplikace pro barvoslepé; colour blindness; gonosomal recessive disease; Ishihara test; genetic tests; colour filter correction; apps for colour blind