Útlum rázových vln v PMMA - kalibrace GAP testu - Kyselka, Martin (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce je věnována útlumu rázových vln v PMMA. Toho je využíváno v GAP testech, které slouží k měření citlivosti k rázové vlně. Byly porovnány různé parametry ovlivňující výsledky GAP testů. Práce také uvádí instrumentální metody měření parametrů rázových vln při výstupu z útlumové bariéry. Bylo provedeno měření vlivu síly bariéry na výstupní tlak pomocí manganinových snímačů.
Attenuation of Shock Waves in PMMA - GAP Test Calibration
Keywords: rázové vlny; gap testy; PMMA; manganinové snímače; shock waves; gap tests; PMMA; manganin gauge