Dopad pandemie na logistické procesy vybraného výrobního podniku - Dušánek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá dopadem pandemie COVID-19 na logistické procesy ve společnosti Iveco Czech Republic, a. s., která se řadí mezi přední výrobce autobusů v Evropě. Cílem práce je navrhnout doporučení pro podnikovou praxi v oblasti řízení zásob a prevence výpadků v obdobných krizových situacích, a to na základě zhodnocení dopadů pandemie na logistiku podniku. Empirická část je zpracována na základě interních dat podniku za období let 2019 až 2024. Pomocí metod ABC analýzy, časových řad, výpočtu nákladů na předzásobení a hodnocení logistických rizik je zhodnocen vývoj zásob klíčových komponent. Výsledky analýzy slouží jako podklad pro návrh doporučení vedoucích k optimalizaci zásobovacího systému a omezení rizika výpadků ve výrobě.
The Impact of the Pandemic on Logistics Processes in a Selected Manufacturing Company
Keywords: logistika; řízení zásob; pandemie COVID-19; dodavatelský řetězec; ABC analýza; předzásobení; logistická rizika; časové řady; výrobní podnik; logistics; inventory management; COVID-19 pandemic; supply chain; ABC analysis; pre-stocking; logistics risks; time series; manufacturing company