Dobrovolnictví z insiderské perspektivy: Etnografie Hnutí Brontosaurus v České Republice - Chvojková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce skrz koncept governmentality, disciplíny, mocenských vztahů a technologií popisuje procesy, jež stojí za vznikem vytváření člena české organizace Hnutí Brontosaurus. Formou etnografického popisu předkládá autorka etnografické momenty, které jsou součástí její zkušenosti. Z pozice insidera pozorovala známé prostředí a nepsaná pravidla, která členové Hnutí Brontosaurus nevědomě přijali.
Volunteering from the perspective of the insider: The ethnography of movement Brontosaurus in Czech Republic
Keywords: Hnutí Brontosaurus; insider; Foucault; governmentalita; technologie; insider; Foucault; governmentality; technologies