Odměňování v podniku Synthesia, a.s. - Tichá, Jitka (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá posouzením odměňování ve společnosti Synthesia, a.s.. Hlavním cílem této práce je zhodnotit politiku odměňování v Synthesii. Tato práce se skládá ze čtyř částí. První část je věnována teorii odměňování, především důležitým pojmům a jsou zde také zachyceny metody odměňování. Druhá část obsahuje charakteristiku podniku Synthesia, a.s.. Ve třetí části je zachycen proces odměňování v Synthesii ve třech krocích – metodě odměňování, podnikové kolektivní smlouvě a vývoji mezd. Vývoj nominálních i reálných mezd je porovnán s vývojem mezd v České republice a ve společnosti Paramo. Na tuto část navazuje poslední část, která obsahuje důležité návrhy na budoucí opatření, které vyplývají z vyhodnocení předcházející části.
Remuneration in company Synthesia, a.s.
Keywords: Odměňování; podnikové kolektivní smlouvy; mzdy; Remuneration; corporate collective agreements; Wages