Měření rychlosti CW radarem - Němec, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá návrhem řetězce zpracování mezifrekvenčního signálu z Dopplerovského radarového senzoru. Navržený řetězec se skládá z antialiasingového filtru a mikroprocesoru. Mikroprocesor číslicově zpracovává navzorkovaný mezifrekvenční signál pomocí naprogramovaného algoritmu DIT pro výpočet Diskrétní Fourierovy transformace a také provádí základní odhad rychlosti.
Velocity measurement by CW radar
Keywords: CW radar; antialiasingový filtr; rychlá Fourierova transformace; rychlost; Dopplerův jev; CW radar; anti-aliasing filter; fast Fourier transform; velocity; Doppler's effect