Testování webových služeb - Repáňová, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem práce je vytvoření testovacího scénáře a jeho uplatnění na webovou službu. První část práce je věnována obecnému testování softwaru a úvodu do teorie webových služeb. V další části je popsán optimální testovací scénář a jsou zde porovnány funkcionality vybraných testovacích nástrojů. Poslední část je věnována vytvoření a vystavení webové služby, grafickému rozhraní vybraného testovacího nástroje a implementaci navrženého testovacího scénáře.
Web services testing
Keywords: testování softwaru; webové služby; WSDL; SOAP; SoapUI; software testing; web service; WSDL; SOAP; SoapUI