Rozbor využívání samosprávných kompetencí Krajského zastupitelstva v letech 2001-2002 a dosažené výsledky - Polák, Jan (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá problematikou reformy územní veřejné správy v ČR, zejména pak vytvoření vyšších územně správních celků - krajů a rozborem jejich samosprávných kompetencí dle příslušných zákonů.
The analysis of using self-governing jurisdiction of region representatives and reached results in 2001-2002
Keywords: reforma veřejné správy; kompetence; samospráva; kraje; krajské úřady; veřejná správa