Itinerarium Sacrae Scripturae 1592 - Sojková, Karina (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se věnuje typologii, poškození, návrhu restaurování a popisu vlastního restaurátorského zákroku u knihy tištěné na konci 16. století. Textová část restaurátorské dokumentace je doplněna obrazovými přílohami a velmi rozsáhlou a detailní fotodokumentací stavu knihy před restaurováním, z průběhu restaurátorského zásahu a srovnávacími fotografiemi po jeho dokončení.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; knižní vazby; Typologie; typografie; kování; papír; useň