Testování a hodnocení použitelnosti vybraných cykloportálů - Tesařová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce pojednává o testování a hodnocení použitelnosti vybraných cykloportálů a pojí se s problematikou kartografie. V úvodních kapitolách jsou vymezeny základní pojmy týkající se oboru kartografie a použitelnost. V další části je pozornost zaměřena na stávající stav řešené problematiky. Nakonec je správnost navržené metodiky ověřena skutečným testováním, a to uživatelským. Čtyřmi uživateli jsou testovány a hodnoceny tři vybrané cykloportály. Získaná data jsou zpracována metodou vícekriteriálního rozhodování.
Usability testing and evaluation of selected cycling geoportals
Keywords: cartography; maps; usability; usability testing; cycloportal; kartografie; mapy; použitelnost; uživatelské testování; cykloportál