Délka pracovní doby a produktivita práce - Holečková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku délky pracovní doby a produktivity práce. Práce zahrnuje definování základních pojmů pracovního práva a pracovní doby, přičemž se zabývá jejím historickým vývojem, současně platnou právní úpravou a moderními přístupy k pracovní době užívanými k podpoře slaďování rodinného a pracovního života. Součástí práce je komparace pracovní doby a moderních přístupů k pracovní době užívaných v České republice a v zemích Evropské unie v kontextu růstu produktivity práce.
Working time and labour productivity
Keywords: pracovní právo; pracovní doba; moderní přístupy k pracovní době; produktivita práce; labour law; working time; modern approaches to working time; labour productivity