John Ruskin - prophet of the Pre-Raphaelites - Šíblo, Jan (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce popisuje prerafaelitskou techniku malby, prerafaelitské užití symbolismu a provázání poezie s malířstvím a snaží se dokázat, že tyto základní projevy předjímal i John Ruskin.
John Ruskin - prorok prerafaelitů
Keywords: malířství; Viktoriánská Anglie; Ruskin, John; prerafaelité