Zdroje volně dostupných geodat o životním prostředí - Gazdová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá zpracováním přehledu volně dostupných geodat v jednotlivých složkách životního prostředí v ČR a uvedením jejich zdrojů. V úvodu proběhlo stručné seznámení s pojmy geodata a geografické informační systémy. V závěru práce byla stručně srovnána dostupnost geodat v ČR a v zahraničí.
The sources of freely available geodata about the environment
Keywords: geografické informační systémy; geodeta; zdroje geodeta; dostupnost; geografic information systems; geodeta; sources of geodeta; availability