Controlling jako nástroj řízení podniku - Ehlová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2006)
Diplomová práce se věnuje studiu o historii controllingu, vymezení pojmu controlling, činnostem controllera a začlenění controllingu v organizační struktuře. Práce se dále zabývá metodami v controllingu – především analýzou kritických bodů, metodou ABC (Activity Based Costing) a metodou příspěvku na úhradu
Controlling as a tool for enterprise management
Keywords: transition point; fixed costs; ABC method; contributions; enterprise management; bod zvratu; controller; Controlling; Náklady; metoda ABC; příspěvky; řízení podniku