Extrakce a stanovení kapsaicinoidů - Jahodová, Magdaléna (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá extrakcí a stanovením kapsaicinoidů. První část popisuje kapsaicinoidy, jejich rozdělení a analytické metody. Druhá část se věnuje historii, objevení chilli papriček a jejich využití v gastronomii a medicíně. Na závěr jsou popsány principy jednotlivých extrakčních metod s uvedenými příklady z praxe.
Extraction and determination of capsaicinoids
Keywords: extraction; capsaicin; dihydrocapsaicin; chilli peppers; Scoville; kapsaicin; extrakce; dihydrokapsaicin; chilli papričky