Mít kam jít aneb salesiánsko středisko mládeže - Solnářová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Středem zájmu je nízkoprahový klub Vrtule, jenž je jedním z projektů Salesiánského centra mládeže, které nabízí různé druhy volnočasových aktivit pro děti a dospívající. Cílem práce je analýza efektivity klubu. To znamená zjistit, zda projekt úspěšně plní své závazky, mají-li poskytované služby a činnost pracovníků skutečně pozitivní vliv na životní styl klientů a na základě těchto výsledků dát prostor k debatě o tom, zda mají podobná zařízení smysl.
Have a place where to go or Salesian movement of youth
Keywords: sociální služba; Volný čas; dospívání; nízkoprahová centra; Děti; mládež; Integrace; salesiáni Dona Bosca; social service; leisure; adolescence; lowthreshold centres; Children; youth; Integration; Salesians of Don Bosco