Život a literární dílo JUDr. Karla R. Krpaty - Matějková, Miloslava (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce Život a literární dílo JUDr. Karla R. Krpaty je prvním uceleným popisem života a tvorby tohoto pardubického rodáka. V životopisné práci se čtenář seznámí s osobou JUDr. Karla R. Krpaty. Druhá část práce je zaměřena na popis jeho děl, osob a prostředí, kde se příběhy odehrávají. V závěru práce následuje stručná charakteristika jeho literárních děl a začlenění do dobového kontextu.
The life and literary works of Karel R. Krpata
Keywords: JUDr. Karel R. Krpata; Berlioz op. 3; biography; Jerusalem; JUDr. Karel R. Krpata; Berlioz op. 3; životopisy; Jerusalém