Současný stav aplikace TiO2 fotokatalyzátoru - Pöpperle, Leoš (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato literární rešerše se zaměřuje na oxid titaničitý a jeho vlastnosti v oblasti heterogenní fotokatalýzy. Základní model fotokatalýzy je doplněn zákonitostmi z kinetiky elektronového přenosu. Práce také stručně popisuje výrobu, použití a cenový vývoj titanové běloby na světových trzích jakožto nezbytného mezičlánku při výrobním procesu výsledného fotokatalyzátoru. Závěrečná kapitola bakalářské práce je věnována aplikaci oxidu titaničitého v oblastech fotokatalytického čištění odpadních vod, fotokatalýzy v organických syntézách a samočisticích povrchů.
Trend in TiO2 photocatalyst application
Keywords: oxid titaničitý; fotokatalýza; titanová běloba; fotodegradace; nanočástice; polovodiče; titanium dioxide; photocatalysis; titanium white; photodegradation; nanoparticles; semiconductors