Anorganické pigmenty ve farmacii - Těšitelová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na anorganické pigmenty, které se používají ve farmacii. Podrobně je zde popsána titanová běloba, zinková běloba a některé železité pigmenty, jejichž použití má v současné době ve farmaceutickém průmyslu neustále vzrůstající tendenci. Literární rešerše se věnuje chemickým a fyzikálním vlastnostem, výrobě, toxikologickým a environmentálním aspektům těchto pigmentů.
Inorganic pigments in pharmacy
Keywords: anorganické pigmenty; pigmenty ve farmacii; titanová běloba; zinková běloba; železité pigmenty; inorganic pigments; pigments in pharmacy; titanium white; zinc white; iron oxide pigments