ASP a jejich využití pro malé a střední firmy - Sedláček, Michal (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem této práce je seznámit čtenáře se základní myšlenkou ASP (Application service providing) a s možnostmi využití tohoto modelu v malých a středních firmách. Jak je patrné ze zadání, pohled na danou problematiku je především z uživatelské strany. Jsou zde stanoveny základní principy ASP a posouzení výhod a nevýhod, které zvolení tohoto modelu přináší. Samostatná kapitola je pak věnována současné situaci ASP v ČR. Na závěr je provedena analýza využívání softwarových aplikací v konkrétní firmě a návrh ASP modelu pro tuto firmu.
ASP and it's applications for small and middle-sized companies
Keywords: firmy; ASP; outsourcing IT; softwarové aplikace