Zavedení agendy 21 do veřejné správy v podmínkách České republiky - Hrachová, Petra (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce nejprve vysvětluje Agendu 21 a Lokální Agendu 21, dále uvádí několik příkladů její realizace v zahraničí i v ČR. Podrobněji jsou charakterizovány indikátory. V praktické části je řešen konkrétní případ v regionu CHKO Český kras, kde byl projekt Agendy 21 úspěšně odstartován.
The implementation of the Agenda 21 into the public administration of the Czech republic
Keywords: Agenda 21; trvale udržitelný rozvoj; strategické plánování; veřejná správa