Software pro převod charakteristik větru na větrnou energii - Růžička, Roman (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem bakalářské práce je implementace softwaru pro získávání a zpracování dat v závislosti na vygenerované křivce výkonnosti větrné elektrárny. V práci jsou popsány principy a funkce větrné elektrárny, rozdělení elektráren podle typu a základní vztahy pro výpočet výkonu.
Software for converting wind characteristics to wind energy
Keywords: vítr; elektrárna; výkon; účinnost; aplikace; wind; power plant; power; efficiency; application