Význam aplikace zákona o konkurzu a vyrovnání v ekonomice, se zvláštním zřetelem na oblast vyrovnání - Placková, Růžena (Univerzita Pardubice, 1998)
V práci je předkládán aktuální právní problém, který bylo nutné začít řešit s nástupem tržního hospodářství po roce 1989 a tím byla potřeba novelizace zákona, který by umožnil zahajování konkurzních a vyrovnávacích řízení. Nosným tématem je institut nuceného vyrovnání a vyrovnání a to z pohledu historického vývoje až do současnosti. V další části je provedeno porovnání se situací v Polské a Maďarské republice. Závěrem jsou shrnuty dosavadní poznatky z realizace ve střední Evropě, se zaměřením na Českou republiku.
Keywords: konkurz; vyrovnání; dluhy; zákony