Analýza vybraných funkčních vlastností mobilní části ETCS L2 - Gregar, Petr (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá rozborem protokolu Euroradio+ s ohledem na využití v zabezpečovací technice. Protokol zajišťuje slučitelnost radiových systémů, při výměně zpráv mezi vozidlovým a traťovým vybavením, se zohledněním bezpečnostních aspektů v aplikacích jako ATP systému ETCS Level 2 nebo 3. Účelem práce je popsat chování (především) mobilní části systému ETCS L2 z hlediska zabezpečení informací. Tento popis by měl sloužit k pozdějšímu návrhu a testování systému před jeho nasazením do provozu.
Analysis of the chosen functional attributes of onboard part ETCS L2
Keywords: ETCS; ERTMS; Euroradio; SFM; CFM; safety communication; ETCS; ERTMS; Euroradio; SFM; CFM; bezpečná komunikace