Podpora rozvoje venkova - Keltner, Patrik (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce je zaměřena na problematiku zajištění rozvoje venkovských oblastí. Konkrétně je cílem práce posoudit rozsah zajištění a vývoj podpory venkovských oblastí v ČR. Jsou zde popsány nástroje, indikátory a aktéři rozvoje venkova. Analýza čerpání finančních prostředků z jednotlivých programů je zpracována pro programové období 2014-2020 ve vybraných operačních programech. Je zde uvedeno, z jakých programů obce žádaly nejčastěji, jakou výši finančních prostředků obdržely a jaké investiční akce jsou pro ně prioritní.
Support for rural development
Keywords: venkov; rozvoj; obce; nástroje; indikátory; aktéři; countryside; development; municipality; instruments; indicators; actors