Pigmentové hodnocení sloučeniny (Bi2O3)0,6 (Tm2O3)0,4 - Nykodýmová, Olga (Univerzita Pardubice, 2009)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá studiem barevných vlastností sloučenin typu (Bi2O3)1-x(Tm2O3)x a dále také možností ovlivnění barevného odstínu sloučeniny (Bi2O3)0,6(Tm2O3)0,4 přídavkem různých mineralizátorů (KCl, NaF, CaF2, Na3AlF6, Na2SiF6, MgF2) a teplotou výpalu (700, 750, 800, 850 °C) tak, aby výsledný barevný odstín byl intenzivnější a zajímavější.
Pigmentary evaluation of the (Bi2O3)0.6(Tm2O3)0.4 compound
Keywords: Oxid bismutitý; barevné pigmenty; Bismuth Oxide; Colour Pigments